Wednesday, March 18, 2009

salam ukhuwah...

sudah lama tak wat posting baru dalam blog ni. di akhir sem ni waktu agak terhad bagi diriku. hari ini ingin ku bawa isu mengenai pemilihan pimpinan baru UMNO yang di jadual kan pada minggu hadapan.

pada hari ini Mohd Ali Rustam di nafikan hak untuk bertanding dalan pemilihan tersebut kerana terlibat dengan politik wang .keputusan ini amat menyedihkan terutamanya penyokong2 beliau dari Melaka. selain itu, Khairy Jamaludin juga di dapati bersalah tetapi hanya di beri amaran dan di benarkan bertanding.

Apa yang dapat nyatakan di sini ialah ,pemimpin yang ingin di pilih untuk menerajui pimpinan parti UMNO adalah terlibat dengan politik wang dan juga rasuah. Ini mujurlah sempat di ketahui sebelum di lantik menjadi timbalan presiden parti terbabit. jika sudah di lantik alamatnya '' nasi sudah menjadi bubur''.

seharusnya kita mestilah memilih orang yang betul2 dapat membawa perubahan pada diri, masyarakat, agama dan megara. bukan sekadar menggunakan wang semata-mata. seharusnya kajian yang lebih teliti perlu di jalankan kepada semua pimpinan agar masalah ini dapat di bendung.

sama-sama kita fikirkan apa yang akan jadi pada negara kita di masa akan datang.

>jiwa sufi , minda haraki<

b.ed ised

1 comment:

lailafillah said...

salam..betol pishah..laila setuju..^^