Saturday, March 10, 2012

bertukar statussalam ukhuwah ...


melewati hari-hari sebagai zaujah kepada seseorang merupakan satu amanah yang besar tergalas di bahu ini. dan amanah ini akan kekal sehingga Allah menjemput kita atau suami kita untuk bertemuNya.

perbandingan gaya hidup ketika bujang amatlah berbeza, mengambil masa untuk serasi dengan perubahan yang berlaku dengan mendadak dalam hidup kita. doa selalu kepada Allah, kerana Dialah pemilik segala hati-hati untuk di kukuhkan ikatan suci yang terbina sehingga ke syurga.

merasai kemanisan dan kebahagian dalam baitulmuslim yang terbina. ketenangan wujud dari lafaz sakinah pada saat ia di lafazkan. segalanya halal dan mendapat ganjaran pahala dariNya. soroti sunnah Rasulullah SAW dalam melayari perjalanan hidup bersama Ummul Mukminin dengan harmoni dan rukun damai, kerana baginda adalah contoh yang terbaik dalam segala urusan.

moga Allah tetapkan hati-hati kita untuk terus kuat dalam perjalanan dakwah, thabat di jalanNya walau cabaran dan dugaan yang menduga keimanan insan. menjadi sayap kiri perjuangan yang utuh di belakang seorang pejuang yang memburu syahid di jalan Allah. kekuatan dan kesabaran adalah rencah utama untuk ganjaran wanita solehah yang di janjikan Allah.

~bishah amin~

1 comment:

Bintu Qawaid said...

Selamat Pengantin Baru.semoga menjadi keluarga yang sakinah,mawaddah wa rahmah